Renske Tiekstra (1981).


Al vanaf jonge leeftijd heb ik een passie voor paarden. Mijn droom om op een paardenbedrijf te kunnen werken kwam op mijn 19de uit. In het werken met de paarden ben ik altijd zoekende geweest naar manieren om ze beter te leren begrijpen en er een steeds betere vertrouwensband mee op te bouwen. Zij hebben in mijn eigen sociale en emotionele ontwikkeling een hele belangrijke rol gespeeld en doen dat nu nog steeds. Door de nauwe samenwerking met paarden en het geven van paardrijlessen aan kinderen en volwassenen kwam ik erachter dat paarden een diepere laag weten te raken bij de mens. Ze kunnen diep gewortelde emoties en gevoelens losmaken. Mijn interesse in de mens, hoe hij/zij in elkaar zit en wat hij/zij voelt en denkt, is altijd groot geweest. Hierin wilde ik me heel graag meer gaan verdiepen maar het liefst in combinatie met paarden.
De opleiding Equine Assisted Coaching (coaching met behulp van paarden) op Educatief Centrum de Keulseweg sloot perfect aan bij de wensen die ik had. In juni 2013 heb ik hier een Europees geaccrediteerd diploma behaald.  Omdat ik mij nog meer wilde verdiepen en ontwikkelen in het coachen met paarden heb ik in mei 2014 het verdiepingsjaar van deze opleiding afgerond en ben ik EACoach level 2.
Ik  ben van mening dat je als coach nooit uitgeleerd raakt, daarom zal ik me blijven ontwikkelen in verschillende coachingstechnieken en de taal van het paard door middel van cursussen, workshops, inter- en supervisietrajecten. Verder sta ik ingeschreven bij het kwaliteitsregister voor Equine Assisted Coaches.
Ezra (2002)


Ezra is een fijngevoelige merrie met een hele mooie uitstraling en een zacht karakter. Doordat ik aanwezig ben geweest bij haar geboorte en haar heb zien opgroeien heb ik een bijzondere band met Ezra. Ik heb haar van jongs af aan zelf opgeleid waarbij Ezra zich heeft kunnen ontwikkelen tot een mooi, puur en fijn paard om mee samen te werken.
Ezra is altijd goed gehumeurd, enthousiast en nieuwsgierig zonder zich op te dringen. Ze lijkt extra gevoelige antennes te hebben voor stemmingen, emoties en gevoelens bij mensen. Dit komt in de coachsessie duidelijk naar voren waar zij op een hele subtiele manier die punten weet te raken die eerder niet aan de oppervlakte konden komen, waardoor ze je echt kan laten nadenken en terug kan brengen bij je gevoel. Als het nodig is kan ze hier ook heel duidelijk in zijn.

Beau (1991):


Beau is al vanaf haar 3e levensjaar bij mij en is de moeder van Ezra. Ze is een wijze oude dame met een sterk karakter en groot doorzettingsvermogen. Ze is heel duidelijk en laat zich niet gek maken. Dit komt in de sessies vooral naar voren in thema’s die te maken hebben met o.a. zelfvertrouwen, in je eigen kracht staan, controle, grenzen aangeven. Als iemand niet vanuit volle eigen overtuiging handelt zal zij minder bereid zijn tot samenwerking, maar ze gaat voor je door het vuur zodra je je eigen innerlijk kracht hebt gevonden en je gevoel helemaal klopt bij wat je doet. Door deze eigenschappen geeft Beau ongekende mogelijkheden tot zelfonderzoek. Beau is zoals (bijna) alle paarden prima in te zetten bij alle mogelijke thema’s, maar leiderschapskwesties zijn hierdoor echt haar specialiteit.
Ezra en Beau zijn de vaste paarden waarmee ik werk, maar het kan wel eens voorkomen dat er ook andere paarden worden ingezet.

Het is mogelijk om coachsessies op locatie te verzorgen, dan werk ik met paarden die daar beschikbaar zijn.