Voorbeelden van thema's die aan bod kunnen komen:

-   Controle
-   Geduld/ongeduld
-   Loslaten
-   Zelfvertrouwen/Zelfbeeld
-   Balans vinden
-   Communiceren
-   Grenzen aangeven
-   Angsten overwinnen
-   Keuzes maken
-   Authentiek leiderschap ontwikkelen
-   Dromen verwezenlijken
-   Innerlijke kracht
-   Loopbaan/carrière



Personal coaching



Gecoacht worden met en door paarden geeft veel inzicht in jezelf en je 'zijn'. Je leert je talenten beter kennen en benutten, je belemmeringen om te zetten in bruikbare kwaliteiten en je maakt van wat voorheen drempels en obstakels leken te zijn nieuwe uitdagingen. Het biedt talloze mogelijkheden tot emotionele, sociale en/of spirituele groei, zowel op persoonlijk als professioneel vlak.
Een coachsessie met paarden kan ook een zeer goed ondersteunend effect hebben wanneer je onder behandeling bent bij een therapeut, coach of andere hulpverlener. In overleg met je therapeut of begeleider kunnen we samen met het paard meer helderheid en inzicht verkrijgen op punten waar jullie in de therapie net niet doorheen kunnen komen of vastlopen.
Ook is het mogelijk om een sessie samen met één of meerdere personen te doen als dat de ontwikkeling van jouw proces bevordert. Denk hierbij aan bv. je partner, gezinsleden, collega's, je leidinggevende.
De coachsessies vinden plaats in een afgezette ruimte waarin verschillende materialen (o.a. touwen, balken, pionnen, slingers, emmers) klaarliggen die gebruikt kunnen worden tijdens de activiteiten met de paarden. Na een eerste kennismaking wordt je gevraagd met één of meerdere paarden een opdracht uit te voeren die aansluit bij jouw coachvraag. De opdracht, de materialen en/of de paarden kunnen  metaforen zijn voor bv. situaties, mensen, emoties, drempels  of blokkades in je dagelijks leven.  Paarden reageren van nature zonder oordeel op jouw manier van communiceren en handelen, waardoor je een objectieve reactie terug krijgt en je op een hele pure manier kunt ervaren wat dat voor jou betekent. Patronen die je (misschien al jaren geleden) onbewust hebt ontwikkeld komen aan de oppervlakte en kunnen worden doorbroken. Hierin ben jij zelf degene die bepaald of ze voor jou nog steeds functioneel zijn of juist niet, waarna je op een veilige manier kan experimenteren (zonder beoordeeld te worden) hoe het voor jou beter werkt en goed voelt. Door dit samen met het paard te doen ervaar je direct de consequenties van de veranderingen en leer je te handelen vanuit jouw eigen innerlijke kracht.
Ieder mens is uniek en iedereen heeft andere verwachtingen en behoeften, daarom worden alle coachtrajecten op maat gemaakt.
Voor meer informatie, mogelijkheden of vragen neem gerust geheel vrijblijvend contact op.